Όταν ψάχνετε το καλύτερο προϊόν πρωτεΐνης ορού γάλακτος, είναι πιθανό να δείτε διάφορους όρους στη συσκευασία.
Η γνώση της σημασίας τους μπορεί να σας βοηθήσει να πάρετε μια έξυπνη απόφαση σχετικά με το συμπλήρωμα που θα αγοράσετε.
- Η σκόνη πρωτεΐνης ορού γάλακτος περιέχει από 11% έως 15% πρωτεΐνη. Αυτός ο τύπος πρωτεΐνης προστίθεται μερικές φορές κατά την παραγωγή ορισμένων πρωτεϊνούχων τροφίμων (π.χ. γιαούρτι και μπάρες πρωτεΐνης).
- Το συμπύκνωμα ορού γάλακτος / whey concentrate περιέχει από 25% έως 89% πρωτεΐνη.
- Το απομονωμένο προϊόν ορού γάλακτος / whey isolate (η πιο καθαρή μορφή πρωτεΐνης ορού γάλακτος) περιέχει τουλάχιστον 90% πρωτεΐνη και συνήθως δεν περιέχει λακτόζη.
Η κύρια διαφορά μεταξύ του απομονωμένου ορού γάλακτος και του συμπυκνωμένου ορού γάλακτος είναι ότι ο απομονωμένος ορός γάλακτος είναι πιο επεξεργασμένος και επομένως έχει χαμηλότερη περιεκτικότητα σε υδατάνθρακες, λακτόζη και λίπος και υψηλότερη περιεκτικότητα σε πρωτεΐνη.